Gillette Skinguard Sensitive

Postiluukustani tipahti eilen ohuenpuoleinen pahvilaatikko. Pakkauksella ei ollut niin paljon paksuutta, etteikö se mahtunut vaivattomasti postiluukusta sisään, vaikka leveyttä ja pituutta sillä oli A4-arkin verran. Katsoin paketin päältä lähettäjän ja tiesin heti, mitä olin saanut. Lähetyksessä oli tuliterä Gillette Skinguard Sensitive -partahöylä, jonka olin saanut kokeiltavaksi, koska olen buzzador. Parhaillaan käynnissä oleva kampanja kerää meidän tavallisten kuluttajien rehellisiä mielipiteitä erilaisista tuotteista. Tällä kertaa Gilletten kanssa yhteistyössä toteutetussa kampanjassa kokeillaan aivan uudenlaista partahöylää, joka on tarkoitettu erityisesti herkälle iholle.

Gillette Skinguard Sensitive -partahöylä

Pitkäaikaisena sähköparranajokoneen käyttäjänä olin heti kiinnostunut tuotteesta. En ole oikein koskaan tottunut partahöylään partaveitsestä nyt puhumattakaan. Höylät ovat tähän asti ärsyttäneet kasvojani, mikä johtunee pitkälti siitä, että ne tuntuvat repivän ja nykivän partakarvojani. Tänään aamulla toiveeni oli korkealla, sillä nyt pääsin ensi kertaa kokeilemaan pohjoismaiselle iholle suunniteltua raakausvälinettä. Gilletten mukaan neljän erilaisen vuodenajan jatkuvasti muuttuvat lämpötila- ja sääolosuhteet altistavat ihon vuoroin paahtavalle auringolle ja vuoroin jäätävälle kylmyydelle. Näiden lisäksi poskipäitä koettelevat usein ja vieläpä lyhyen ajan sisällä ankarat tuulet ja kaatosateet. Kieltämättä tällaiset säätilojen vaihtelut saattavat herkistää ihoa, jolloin tarvitaan myös hyvin toimiva ihonhoitorutiini.

Kuten nykyään melkein kaikki kertakäyttötuotteet myös Gilletten uusi Skinguard Sensitive oli pakattu yltäkylläiseen muoviin. Aivan kaikkea ei sentään ollut hillottu muovin sisään, sillä tausta oli pahvia. Tästä huolimatta tarvitsin pakkauksen avaamiseen saksia. Itse höylä olikin sitten heti käyttövalmis. Varren lisäksi pakkauksessa on kaksi teräyksikköä. Koska teräyksikössä on vain kaksi leikkaavaa terää, tuntui veto poskella pehmeältä, eikä repivää tunnetta päässyt syntymään samaan tapaan kuin moniteräisillä höylillä. Terien määrästä huolimatta jälki oli yllättävän tasaista eikä parransänkeä jäänyt vedon jälkeen.

Gillette Skinguard Sensitive -partahöylä

Partahöylä tuntui kädessä tukevalta ja laadukkaalta. Varresta sai hyvän otteen, joka ei kumisten kohoumien ansiosta lipsunut kosteissakaan sormissa. Teräyksikön vaihtaminen käy kätevästi painamalla sen päällä olevaa nappulaa, jolloin yksikkö yksinkertaisesti putoaa pidikkeistään. Uusi yksikkö työnnetään napsauttamalla paikoilleen ja höylääminen voi taas jatkua. En osaa vielä sanoa, miten pitkään yksillä terillä voi partaansa raakata, mutta terätkin tylstyvät ajan mittaan ja niiden vaihto uusiin on edessä enemmin tai myöhemmin. Uusi tuttavuus Skinguard Sensitiven kanssa oli miellyttävä, ja höylä leikkasi parran juuri niin hellävaraisesti kuin oli mainostettukin. Varsi nimittäin vaimentaa kädestä johtuvaa painetta ja nostaa terää ihosta kosketuksen ja kitkan minimoimiseksi. Höyläämisessä on mielestäni otettava huomioon kaksi tärkeää seikkaa. Ensinnäkin parranajon lopputuloksen pitää olla sellainen, ettei sänkeä jää. Toisekseen ajo ei saa olla sellaista tuskaa, että vesi tulee silmistä ja vaahto suusta sillä nämä ainekset pitäisi saada partavaahtopurkista ja vesi hanasta.

Julkaistu torstaina 4.7.2019 klo 16:52.

Edellinen
Harrastukset pitävät mielen virkeänä
Seuraava
Kilpailu ajankäytöstämme näkyy nettikasinoilla