Jadetanssi - osa 131

Oven lukko naksahtaa Gorban hipelöidessä rannekettaan. Raskaan näköinen metallinen uksi antaa myöden, kun ukko työntää sitä. Hyppäämme kaikki korkean kynnyksen yli miekkosen perässä suurehkoon yksiön näköiseen huoneeseen. Miinan katse kiertää nopeasti ympäri huonetta, ja hän kysyy hiljaisella äänellä.

- Täälläkö sinä asut, Gorba?

Vanhus ei kuuntele. Hän on kiiruhtanut sivuseinällä olevan ison kaapin luokse. Samalla keskuskaiuttimesta kuuluu pahaenteinen ääni.

- Gorba! Tiedän, että olet siellä kutsumattomien vieraidesi kanssa.

Rexin kasvoille ilmestyy huolestunut katse.

- Tuo on Hälk Folsanin ääni!

Ääni kaiuttimessa jatkaa ahdistelua.

- Luovuta varkaat minulle, ja jätän sinut rauhaan!

Gorba ei edelleenkään kuuntele vaan on keskittynyt kummallisen laitteen kanssa hääräämiseen. Kauko katselee touhua kysyvän näköisenä.

- Gorba, mitä teet?

Hikikarpalot ovat alkaneet valua ukon ohimoilta. Mies on selvästi huolestunut ja ahkeroi paraikaa… siis jonkinlaisen… asun… kanssa. Vanhus nostaa hetkeksi katseensa ja selittää.

- Puen ylleni tämän hopliittihaarniskan.

Katselemme hämmästyneinä, miten papparainen sulkeutuu ihmeellisen haarniskan suojiin. Koko keho on hopliittimateriaalista valmistetun verhouksen ympäröimä. Ainoastaan kasvot ovat enää paljaana, mutta ketterästi Gorba nostaa niiden suojaksi läpikatseltavan silmikkosuojuksen. Kymmenet ellei sadat pienet moottorit päästävät vaimeita äännähdyksiä ja inahduksia, kun raskasrakenteinen soturi nostelee sulavasti käsivarsiaan ja jalkojaan todetakseen haarniska-asunsa toimivuuden. Gorban silmissä on selvästi hätääntyneen katse. Ilmaan kajahtaa äkäinen käsky.

- Kauko! Horvettini!

Ukko nostaa anelevan kätensä, ja kuin käskystä Kauko ojentaa hovertin ja ohjauslasit Gorballe, joka nopeasti ohjelmoi sen äänikomennoillaan takaisin käskytettäväkseen. Pieni kuula leijuu jo valmiiksi punahehkuisena oikean olkapään yläpuolella olevan putken suusta sisään. Rex on seurannut toimitusta yhtä hämmästyneenä kuin me muutkin.

- Gorba, haarniskasi näyttää kuluneelta. Älä vain sano, että tuo hökötys on kaksoissodan aikaisia varusteita.

Pitkästä aikaa miekkosen kasvoille maalautuu ilahtuneempi ilme. Mieshän suorastaan hymyilee kysymykselle.

Julkaistu keskiviikkona 23.5.2018 klo 17:12 Projektit-luokassa avainsanalla kirjat.

Edellinen
Jyrkin levy
Seuraava
Jadetanssi - osa 132