Oopperan joulukonsertti

Ensi perjantaina eli 21. marraskuuta kannattaa ajoissa jo iltapäivällä kello 15 hankkiutua Kampin torille Helsingissä. Tuolloin nimittäin alkaa Oopperan ja Baletin pikkujoulut Kampin keskuksessa ja Narinkkatorilla. Kansallisoopperan ja Kansallisbaletin järjestämää ilmaistapahtumaa Oopperan joulu -konserttia pääsee katsomaan Narinkkatorin suurnäytöltä. Lisäksi Kansallisbaletin ja Pienen Suomalaisen Balettiseurueen iskuryhmä opettaa yleisölle pikkujoulujen parhaita tanssimuuveja. Varsinainen konsertti alkaa kello 19 ja siinä Kansallisoopperan solistikaarti, 30-henkinen orkesteri ja lapsikuoro tulkitsevat rakastetuimpia joululauluja. Paikan päälle torille saapuvalle yleisölle on rakennettu katsomo, jossa on tarjolla myös glögiä ja pipareita. Tapahtumaa emännöi Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi.

Oopperan joulu - Kansallisoopperan orkesteri ja solistit kiertueella
Kuva
Kansallisooppera / Heikki Tuuli

Pikkujoulun ohjelmassa on tarjolla lisäksi tanssiesityksiä. Kampin kauppakeskuksen tapahtuma-aukiolla esiintyy ryhmä balettitanssijoita kello 15 ja toisen kerran vielä kello 16.30. Esitysten yhteydessä myös yleisö saa kokeilla taitojaan baletista katutanssiin. Pikkujoulutunnelmaan pääsee viimeistään kello 18, kun Oopperaorkesterin puhallinkvartetti virittelee ilmoille jouluista musiikkia toriaukiolla. Tilaisuudesta kannatta ottaa kaikki hyöty irti, sillä tapahtuma-alueella voi asioida Oopperan pop up -lippukassassa ja ostaa liput seuraaviin esityksiin. Luvassa on siis hieno perjantai-ilta ja kaiken lisäksi maksuton tilaisuus.

Julkaistu maanantaina 17.11.2014 klo 20:01 Musiikki-luokassa avainsanoilla konsertit, kulttuuri, musiikki, ooppera ja tapahtumat.

Edellinen
Iron Sky toinen tuleminen
Seuraava
Nakkikeitto